У Кропивницькому відзвітували про роботу структурних підрозділів виконкому міськради

Перегляди: 865

У Кропивницькому сьогодні, 19 лютого, керівники восьми структурних підрозділів виконкому міськради звітували про роботу за минулий рік, передає кореспондент CBN.

Як зазначив керівник управління капітального будівництва Сергій Білокінь, у минулому році були виконані будівельно-монтажні роботи та розроблялася проектно-кошторисна документація по 64 об'єктах комунального, соціального-культурного призначення, освіти, охорони здоров'я: шкіл, дитячих садків, лікарень, гуртожитків, клубів, молодіжного центру тощо. На це використали майже 78 мільйонів гривень.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Фахівці управління з питань здійснення архітектурно-будівельного контролю протягом 2018 року провели 288 планових і позапланових перевірок дотримання вимог містобудівного законодавства. У 84 випадках винних у порушенні вимог притягнули до адміністративної відповідальності, а до міського бюджету надійшло 465 тисяч гривень адмінстягнень.

Під контролем управління містобудування та архітектури від розміщення рекламних конструкцій до бюджету Кропивницького надійшло 1,7 мільйона гривень і ще 4,9 мільйона - за 52 договори пайової участі у розвитку інфраструктури міста. Як зазначив начальник управління Вадим Мездрін, продовжуються роботи щодо розробки проектно-кошторисної документації на реконструкцію Набережної. Крім того, містяни можуть користуватися можливостями геопорталу містобудівного кадастру, який можна знайти на сторінці управління міського сайту. Створений минулого року відділ культурної спадщини вже опрацював облікову документацію на 18 об'єктів місцевого значення та пам'ятку національного значення, а також провів фотофіксацію та обстеження фактичного стану низки об'єктів.

КП «Правник», за словами директора Надії Цуркан, минулого року надало 317 кропивницьким сім'ям свідоцтва про право власності на житло.

Як наголосив заступник міського голови Олександр Мосін, на 2019 рік близько 122 мільйонів гривень витратять на будівництво 71 об'єкту, в тому числі стратегічних. До них, нагадаємо, відносяться будівництво арки та ЦНАПу, реконструкція набережної, добудова багатоквартирного будинку, а також спорудження моста, який об'єднає Стару Балашівку з Лелеківкою.