Перед міськрадою Кропивницького підняли новий прапор визвольної війни (ФОТО)

Перегляди: 863

Сьогодні, 20 лютого, перед будівлею міської ради в Кропивницькому підняли новий червоно-чорний прапор, повідомляє кореспондент CBN.

«Символічно, що сьогодні, в день вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні, ми замінюємо червоно-чорний прапор наш на прапор, який цього разу виготовила міська рада. Це означає, що влада змінюється. Нагадаю, що прапор визвольної боротьби українського народу ми підняли тут 24 серпня 2016 року, ми підняли його до річниці трагедії в Іловайському котлі. Незалежності немає, ми її тільки виборюємо, і, коли ми прийшли з війни, ми зрозуміли, що тут теж іде війна, війна за незалежність», - сказав представник міської організації захисників Вітчизни «Бойове братерство» Олег Кокуленко.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Прапор, який дотепер знаходився на щоглі, занесли в міськраду і розмістили біля портрета Семена Сороки, який на міських заходах завжди тримав цей прапор у руках, та світлин загиблих героїв.

Стяг, який підняли сьогодні представники ветеранських організацій учасників АТО, буде знаходитись на флагштоку, поки не скінчиться війна на сході – така домовленість військових з міським головою.

Присутні вшанували хвилиною мовчання загиблих героїв Майдану.

Червоно-чорний прапор є уособлення боротьби, опору, руху вперед. Чорний – українська земля. Червоний – кров героїв, пролитих на неї, у боротьби за свободу і незалежність.

Ліля Кочерга, фото Григорія Зуба, CBN.