Сергій Бубка фактично врятував життя олімпійській чемпіонці. Вона розповіла про це CBN

Перегляди: 1260

Олімпійська чемпіонка з біатлону Олена Підгрушна через стан здоров’я не змогла взяти участь у гонках етапу Кубка світу в канадському Кенморі.

Про це вона розповіла CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Олена Підгрушна - українська біатлоністка, заслужений майстер спорту України, чемпіонка Олімпійських ігор у Сочі, чемпіонка світу, п’ятиразова чемпіонка Європи, переможниця і призерка етапів Кубку світу з біатлону.

Після консультацій з тренерським штабом та президентом ФБУ Володимиром Бринзаком було прийнято рішення повернутись до України і пройти поглиблене медичне обстеження.

Олена звернулася за допомогою посприяти в організації обстеження до президента НОК України Сергія Бубки, з яким часто радиться та спілкується.

НОК оперативно організував обстеження Олени висококваліфікованими спеціалістами в одному з найкращих медичних центрів світу «Кардіо плюс», який очолює видатний медик Ілля Ємець. Між НОК і центром «Кардіо плюс» підписано меморандум про співпрацю. Наразі реалізовується програма поглибленого медичного обстеження близько 130 провідних спортсменів, які готуються до Олімпійських ігор в Токіо-2020.

За підсумками обстеження в Олени Підгрушної виявили гостру стадію міокардиту – запалення серцевого м’язу - та визначили систему відновлення.

Ось як прокоментувала кореспонденту СВN ситуацію сама Олена Підгрушна: «Я дуже вдячна Сергію Назаровичу Бубці. Саме президент НОК України посприяв тому, що моє обстеження пройшло в центрі "Кардіо плюс" у Іллі Миколайовича Ємця. Певною мірою можна сказати, що ці люди врятували мені життя. Звичайний кардіолог не зміг би розібратися в тому, як працює "спортивне серце". У мене абсолютно нестандартна ситуація, коли звичайна кардіограма була ідеальною, а от під час навантажень і гонок стала почувати себе погано. Тут потрібно було все робити швидко.

І спеціалісти дуже високої кваліфікації змогли розібратися в суті моєї проблеми й встановили діагноз: гостра стадія міокардиту – запалення серцевого м’язу. Зараз визначаються остаточні засоби лікування. Та головне, що лікарі вже знають, що і як потрібно робити. Зараз моєму життю і здоров’ю нічого не загрожує, але поспішати немає сенсу. Якби продовжила змагатися, то це могло привести до фатальних наслідків. Тому виступати поки що не буду. Лікарі кажуть, що потрібен місяць чи два перепочинку, а потім можна буде повернутися до тренувань і стартів.

Ще раз хочу подякувати Сергію Бубці, друзям із НОК та лікарю від Бога Іллі Ємцю за людяність, чуттєвість та турботу. Також дякую всім за підтримку та добрі слова. Все буде добре».

Юрій Ілючек, CBN