У Кропивницькому лікарів вчили користуватися телемедичними пристроями

Перегляди: 1063

У Кропивницький сьогодні, 20 лютого, з'їхалися лікарі з усіх районів Кіровоградщини, щоб дізнатися, як на практиці буде впроваджувати телемедицина, повідомляє кореспондент CBN.

Як зазначив перший заступник голови ОДА Сергій Коваленко, Кіровоградщина – одна з п’яти областей, де стартує проект сільської телемедицини. Консультації пацієнти зможуть отримати з чотирьох нозологій: серцево-судинних недугів, цукрового діабету, бронхіальної астми та дерматологічних захворювань.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Вже завтра у десяти амбулаторіях за допомогою інтегрованої системи мобільної діагностики проведуть перші телемедичні консультації. Лікарям «первинки» на пілотному етапі допомагатимуть фахівці третього рівня. А пізніше - лікарі центральних районних та міських лікарень. Наразі розробляються схеми роботи, обираються майбутні лікарі-консультанти, та розраховується система оплати консультацій.

В подальшому всі 179 лікарських амбулаторій увійдуть у телемедичний простір.

Як зазначила головний лікар обласного кардіодиспансеру Ганна Сухомлин, на Кіровоградщині телемедицина з'явилася ще 2005 року. У 2012-му її вдосконалили, а сьогодні настав час, коли телемедичні консультації увійдуть у повсякденне життя всіх медзакладів. Для цього потрібно підвищувати професійний рівень лікарів.