У Кропивницькому відкрилася виставка унікальних писанок та арт-квілту (ФОТО)

Перегляди: 1449

У художньо-меморіальному музеї Олександра Осмьоркіна виставили твори претендентів на здобуття цьогорічної обласної премії у галузі архітектури, геральдики та вексилології і декоративно-прикладного мистецтва імені Якова Паученка.

Про це CBN розповіла директор музею Віта Чернова.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Вона нагадала, що обласна премія імені Якова Паученка заснована 15 років тому і має три номінації: «архітектура», «геральдика та вексилологія», «декоративно-прикладне мистецтво».

Цього року на здобуття премії висунуті відомі кропивницькі майстрині.

Тетяна Стороженко представила творчу роботу-реконструкцію «Колекція писанок Єлисаветградського повіту Херсонської губернії». Майстриня в техніці декоративного розпису створила точні копії 31 писанки, зібраних у ХІХ столітті видатним етнографом та краєзнавцем Володимиром Ястребовим на території сучасної Кіровоградської області.

Роботи Людмили Кривенко виконані в техніках печворку, квілту - в цілому майстриня використовує більше десяти технік. Найулюбленіша - сучасна клаптикова смальта. Родзинкою творів є використання народних традицій текстильної мозаїки. На виставці можна побачити більше 20 її робіт, а також ляльки-мотанки.

Вручення премії переможцям відбудеться 21 березня - у день народження Якова Паученка.

Лара Гуріна, фото Григорія Зуба, CBN