На Кіровоградщині судитимуть чоловіка, який кидався на поліцію зі скальпелем і порізав підлітка

Перегляди: 755

Знам’янська місцева прокуратура затвердила та направила до суду обвинувальний акт щодо чоловіка, який намагався ножем вбити знайомого, при цьому постраждали двоє громадян, які хотіли зупинити нападника.

Про це CBN поінформували в прес-службі прокуратури області.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Чоловік, який намагався зупинити нападника, отримав перелом правої руки, а підліток (2003 р. н.) – різану рану грудної клітини.

Досудове розслідування зібрало достатню кількість доказів вини обвинуваченого у вчиненні злочину. Крім того, чоловікові інкримінується вчинення хуліганських дій у передпокої хірургічного корпусу Світловодської ЦРЛ.

Обвинувальний акт за ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 115 (закінчений замах на умисне вбивство), ч. 3 ст. 296 (хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалось особливою зухвалістю, пов'язане з опором представникові влади, який виконує обов'язки з охорони громадського порядку), ч. 4 ст. 296 (хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалось особливою зухвалістю із застосуванням предмету, заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень) Кримінального кодексу України направили до суду для розгляду по суті.

Чоловікові загрожує від семи до 15 років позбавлення волі.

Нагадаємо, подiя сталася в Свiтловодську на початку травня 2018 року на лiтньому майданчику бiля магазину.

Також встановили причетнiсть пiдозрюваного до вчинення хулiганських дiй у передпокої хiрургiчного корпусу Свiтловодської ЦРЛ. Зокрема, п’яний чоловiк ображав медичних працiвникiв та iнших присутнiх осiб в примiщеннi приймального передпокою, пошкодив медичнi iнструменти та меблi перев’язувального кабiнету.

Протиправнi дiї призвели до тимчасового зупинення роботи приймального вiддiлення. Бiльш того, погрожував фiзичною розправою працiвникам полiцiї за допомогою медичних ножиць та скальпелю.

Нападник майже пiвроку переховувався вiд слiдства.