У Кропивницькому історик і політолог розповів про вибір України

Перегляди: 882

У Центральноукраїнському педуніверситеті Кропивницького сьогодні, 22 лютого, відбулася зустріч студентів з відомим українським істориком і політологом Олександром Палієм.

Говорили про історію та її уроки, політику, вибори та усвідомлений вибір, який повинні зробити українці, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Як зазначив Олександр Палій, «за незнання уроків історії деякі народи платять кров’ю, а деякі - навіть життям».

«Ми живемо в дуже складному регіоні. Наш народ систематично намагались знищувати. Забрати нашу землю, а нас використовувати як рабів», - звернувся історик до майбутніх політологів.

Він нагадав їм, що на нашій землі не було рабства, доки вона не потрапила під контроль Росії, і вільні українці перетворилися на кріпаків.

На його переконання, Росія розуміє лише силу, тому в критичні моменти ми, українці, повинні діяти і діяти солідарно. Це було зроблено у 2014 році.

«Той шлях, який ми пройшли за останні п'ять років, - шлях перемог», - вважає Олександр Палій.

Він нагадав, що на Майдан люди вийшли через те, що влада їм відмовила у праві обрати європейський шлях. Зараз знову Росія намагається повернути Україну під свій контроль за допомогою політиків-маріонеток. Тому громадяни повинні піти на вибори та зробити усвідомлений вибір.

«Вибір і цінність своєї країни - це не така річ, яку можна обмінювати на кока-колу, і на те, щоб голосувати за політиків, які систематично брешуть. Треба їх оцінювати за справами», - зазначив політолог.

Він закликав молодих людей дуже відповідально поставитися до виборів: «Зрозуміти, що на вазі не просто абстракція, на вазі ваша рідна країна, на вазі ви самі. Тому треба мобілізуватися, подумати і проголосувати за кандидата, який рухає країну вперед».