У Кропивницькому побилися підлітки, одного з них засудили

Перегляди: 981

14 травня 2018 року на зупинці громадського транспорту на вул. Маланюка в Кропивницькому школяр побив свого знайомого.

Про це йдеться в матеріалах Єдиного державного реєстру судових рішень, повідомляє кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Обвинувачений на той момент навчався в 11 класі КЗ «Навчально-виховне об'єднання «Загальноосвітній навчальний заклад I-III ступенів №16» дитячий юнацький центр «Лідер» Кропивницького, характеризувався позитивно.

Хлопець наніс опоненту удар кулаком в обличчя. У потерпілого діагностували перелом щелепи.

Допитаний у судовому засіданні обвинувачений свою вину визнав повністю. Він пояснив, що потерпілий неодноразово ображав його подругу. Хлопець намагався поговорити з кривдником, але розмови не подіяли.

5 лютого 2019 року Ленінський районний суд визнав його винним у кримінальному правопорушенні та засудив до одного року умовно. Крім того, сім’я засудженого має сплатити потерпілому 2 тис. 700 грн моральної шкоди. Батьки побитого хлопця в свою чергу просили суд про 50 тис. грн моральної шкоди. Матір хлопця зауважила, що її син, вона та її чоловік переносили душевні страждання у зв'язку з завданою травмою. В результаті довготривалого лікування та вживання ліків у її сина знизився імунітет, що призводить до постійних захворювань. Окрім того, через отриману травму хлопець не міг спілкуватися з друзями, відвідувати навчання та повноцінно харчуватися.

Ліля Кочерга, CBN.