Селище Нове – без води: чому та коли з’явиться (офіційний коментар)

Перегляди: 1523

Жителі селища Нового залишилися без води у зв’язку із значним поривом труби водогону між Обознівкою та селищем Новим, який стався ще в середу, 20 лютого.

Про це CBN повідомив директор КП «Теплоенергетик» Олександр Чельник.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За його словами, порив стався між свердловинами, які знаходяться на Обознівці, протяжністю до семи кілометрів в полях у бік станції очистки та фільтрації води у селищі Новому.

«Порив досить серйозний, – інформує Чельник, – в кількох місцях зруйнувалася труба трьохсотого діаметру. В середу та четвер ми створювали резерв, а вчора з самого ранку виставили техніку і, відключивши воду повністю, до 19 години відновлювали трубу. З моменту ліквідації пориву почалося заповнення мережі. Під ранок ми, накопичивши воду та провівши її фільтрацію, почали подачу. Як тільки з’явилася вода, забір почався шаленими темпами. Якщо при стабільній подачі в нас нормальний розхід води десь 35 кубічних метрів на годину, то при подачі води на селище він збільшився на понад 160 кубів».

Наразі ще накопичили достатній об’єм води, щоб забезпечити такий шалений забір.

«Станція фільтрації перестала справлятися з таким об’ємом, тому пішла вода не дуже, скажімо, чиста – технічна. Але тиск, який ми могли створити, дозволяв підняти воду до 4-5 поверхів – залежно від рель’єфного розташування будинку, до верхніх поверхів вода не доходила.

Сьогодні з 11 години ми знову припинили подачу води для того, щоб створити резерв, і десь з 18 до 22 години знову дати воду. Плануємо о 14-й увімнкути подачу на одну годину. Ситуація триватиме, доки ми не наберемо достатній об’єм води і не повернеться сталий забір населенням. На ніч подача води зупиниться, щоб не йшов розбір, а також завтра вдень. За цей час плануємо накопичити достатні 2-2,5 тисячі кубів резерву і подача води стабілізується».

Поки ж Олександр Чельник радить не вживати водопровідну воду, а використовувати лише для технічних потреб. Також не варто зливати воду з теплових мереж, аби не зупинити роботу котельні.

Алла Зейферт, CBN