Для сіл Кіровоградщини потрібно 160 вчителів

Перегляди: 1080

Для сільських територій Кіровоградської області потрібно 160 вчителів.

На цьому наголосив начальник управління освіти, науки, молоді та спорту облдержадміністрації Володимир Таборанський сьогодні, 25 лютого, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Прогнозована потреба на п’ять років – близько 160 планових вакансій, – сказав Володимир Таборанський. - Проте території подали пропозиції тільки по 22 вакансіях (Петрівський район – 16, Долинський – три, по одній – Голованівський, Знамянський і Світловодський райони). Звертаюся до керівників територій із проханням переглянути прогнозовану потребу на п’ять років і подати відповідні клопотання. Також звертаю увагу на те, що ці клопотання треба підкріплювати рішеннями органів місцевого самоврядування про надання безкоштовного житла на найближчі три роки для спеціаліста та забезпечення безкоштовними комунальними послугами».

28 лютого закривається прийом заявок у потребі лікарів і вчителів у закладах освіти і охорони здоров’я в сільській місцевості.

До 15 березня абітурієнти, які згодні після навчання три роки відпрацювати в селі, мають подати відповідні документи до управління освіти і науки або департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації.