Кропивницькі ЖЕО повинні підготуватися до комплексної перевірки консультпунктів з цивільного захисту

Перегляди: 1330

ЖЕО Кропивницького та рада селища Нового повинні підготуватися до перевірки консультаційних пунктів з питань цивільного захисту.

Про це під час наради з керівниками підприємств ЖКГ розповів завідувач обласним методкабінетом Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Кіровоградської області Анатолій Купріянов, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

В коментарі CBN він зазначив, що, відповідно до постанови кабміну про Порядок здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях, інформуванням займаються на підприємствах та в установах, дітей та підлітків - у навчальних закладах. Відповідальність за обізнаність населення, що не працює, в цих питаннях покладена на ЖЕО та сільські ради.

«Населення, що не працює, складає 25-30 відсотків всього населення України, в тому числі у Кропивницькому», - зазначив Анатолій Купріянов.

За його словами, в п'яти ЖЕО Кропивницького такі консультпункти функціонують.

«У квітні в області відбудеться комплексна перевірка стану реалізації державної політики в сфері цивільного захисту населення. Її проводить ДСНС на підставі розпорядження кабміну», - розповів він.

У ЖЕО повинні оновити інформаційні стенди та матеріальне забезпечення (протигази, прибори для вимірювання радіації, аптечки тощо). На стендах розміщуються пам'ятки про дії при укритті населення в захисних спорудах та при соціальних небезпеках, про медичний захист, про небезпеки техногенного характеру, про обов'язки дорослих щодо безпеки дітей, про дії у небезпеках природного характеру тощо.

Лара Гуріна, CBN