Школярі з Кіровоградщини представлять свій проект у США

Перегляди: 1116

19-20 лютого у Києві відбувся суперфінал конкурсу «Polyteco Україна-2019» національного етапу міжнародного конкурсу науково-технічної творчості школярів Intel ISEF-2019, де два вихованці Кіровоградської малої академії наук отримали змогу представляти свій проект на міжнародному конкурсі «Олімпіада геніїв» (Genius Olympiad) в США.

Про це CBN повідомили в малій академії наук.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Олександрійці Артем Артеменко та Дмитро Благий отримали перемогу за проект «Використання вібрації для створення індукційного струму».

«Ми робили проект з енергетики, а саме - створення електричного струму з вібрацій. Це перетворення енергії вібрації на енергію електричного струму за допомогою коливань і струму», – розповів керівник переможців проекту Олександр Мірошниченко.

За його словами, в майбутньому цей проект застосують у повсякденному житті, й над ним хлопці почали працювати ще в минулому навчальному році.

«Ще в минулому навчальному році була запропонована ідея, але вона була лише ідеєю. Вже в цьому році вони вийшли на більш дієву модель, і в них уже є знання, щоб обґрунтували теорію і з точки зору фізики довести, як це працює. Не просто взяти і показати, а розказати, яка кількість електрики, яка потужність, яке навантаження і так далі», – додав він.

Сама «Олімпіада геніїв» (Genius Olympiad) в США пройде в травні, а до 15 березня Артемові Артеменку та Дмитру Благому потрібно зробити тему повністю на англійській мові.

Загалом кожного року вихованці Кіровоградської малої академії наук щороку їдуть на різноманітні конкурсу різних сфер, щоб захищати свої проекти.