Мерія відзвітувала: у Кропивницькому замість одного спиляного дерева висаджують чотири

Перегляди: 829

Минулого року в Кропивницькому спиляли 604 хворих і трухлявих дерева.

Про це у своєму публічному звіті за програмою розвитку житлово-комунального господарства у минулому році зазначила в. о. начальника ГУ ЖКГ Тетяна Савченко, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

На «поточний ремонт зелених насаджень» у бюджеті виділили 3 мільйони гривень.

У рамках всеукраїнської акції «За чисте довкілля» у квітні та жовтні кропивничани висадили 2785 саджанців.

Торік на догляд за зеленими насадженнями в місті - деревами, зеленими огорожами, квітниками, газонами - використали більше 15 мільйонів гривень.

Як зазначив у коментарі CBN начальник ПК «Благоустрій» Віктор Луценко, у більшості випадків висадку дерев з комунальним підприємством не погоджували.

«Вирішили люди щось висадити - це добре. Але вони не порадились, чи можна взагалі висаджувати такий вид дерев, на якій відстані, за якою технологією. Це безумовно впливає на виживання дерев», - пояснив Віктор Луценко.

За його словами, лише управління сім'ї та молоді міськради, коли проводило акції з висадки дерев на кількох локаціях в місті, звернулось до «Благоустрою», навіть придбали саджанці.

«Ми надали їм інженерний та агрономічний супровід, все підготували, а потім проконтролювали процес висадки. Це є приклад цивілізованого висаджування дерев в місті», - вважає Віктор Луценко.

Якщо саджанці висадили на території, яке контролює «Благоустрій», підприємство півроку за ними наглядає, а потім бере на баланс.

«Якщо весною ви маєте бажання зробити щось корисне, бажано звернутися до нас», - резюмував керівник «Благоустрою».

Лара Гуріна, CBN