У Кропивницькому реорганізують ще три медзаклади

Перегляди: 852

Виконком міської ради Кропивницького на своєму засіданні сьогодні, 26 лютого, погодив реорганізацію трьох закладів медицини у комунальні некомерційні підприємства, передає кореспондент CBN.

Мова йде про центральну міську лікарню, дитячу міську лікарню та міську лікарню №2 імені Святої Анни.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Як зазначила начальник міського управління охорони здоров'я Оксана Макарук, це перетворення триває в рамках медичної реформи, яка на другому рівні стартує 2020 року.

Раніше члени виконавчого комітету міськради підтримали реорганізацію пологового будинку з функціями перинатального центру ІІ рівня та лікарню швидкої медичної допомоги.

Як зазначила Оксана Макарук, завдяки цьому кроку медзаклади матимуть, наприклад, право підписувати контракти, користуватися власним рахунком та встановлювати рівень заробітної плати без прив’язки до тарифної сітки. Крім того, лише за таких умов заклади зможуть скористатися новим механізмом фінансування, коли Національна служба здоров’я оплачуватиме медичні послуги.

Нагадаємо, що Центр первинної медико-санітарної допомоги №1 Кропивницького отримав від Національної служби здоров’я України 4,79 млн грн.