Кропивничанина, який ударив сокирою підлітка, лишили в СІЗО

Перегляди: 1146

Апеляційний суд залишив без задоволення апеляційну скаргу захисника Віталія Пересунька на ухвалу слідчого судді про запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів без розміру внесення застави.

Апеляцію розглянули сьогодні, 27 лютого, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Захист просив змінити запобіжний захід на домашній арешт, оскільки Віталій Пересунько має проблеми з серцем і нирками. Йому потрібні лікування і дієта. Крім того, чоловік не збирається переховуватися, впливати на свідків тощо.

Сам Пересунько заявив, що захищався: «Донька хотіла лишитися ночувати в подруги, ми відмовили і попросили сказати адресу, щоб подивитися, де вона відпочиває. Дві - три дівчинки і 12 - 15 хлопців було, було чутно запах спиртного і цигарок. Ми її почали забирати, я її вивів за руку, хлопці поставилися агресивно до нас, на вулиці накинулися натовпом на нас з жінкою, я захищався, зі своєю хворобою й з одним таким не справлюся. Я схопив перше, що попало під руку, і махнув, щоб злякати, я був змушений захищатися. Наша дочка кричала: "Їдьте, бо вони вас вб'ють!"»

Що саме він вхопив з салону автівки тестя, щоб захистити себе і дружину, Пересунько не пам’ятає. За його словами, не помітив він і те, що когось поранив.

Врешті суд вирішив лишити ухвалу про арешт у СІЗО строком на 60 днів без задоволення.

Нагадаємо, близько восьмої вечора 16 лютого Віталій Пересунько з дружиною приїхали забрати свою 14-річну доньку з сауни, де вона відзначала день народження друга в компанії підлітків. Дитина додому не захотіла, тоді батько силою поволік її до авто.

За дівчину заступився її друг, тоді Пересунько вдарив його сокирою в обличчя. Підліток отримав серйозні травми.

Як розповів CBN свідок інциденту, після того, як Пересунько з дружиною поїхали, до сауни прибув озброєний пістолетом незнайомець. Він тричі вистрелив у повітря і силою забрав з собою доньку Пересуньків.

Ліля Кочерга, CBN