Касирка з Кіровоградщини «перерахувала» Тимошенко 1,5 млн грн, а манікюрниця - 149 тис. (ВІДЕО)

Перегляди: 5953

Мільйони гривень, які протягом другого півріччя 2018 року надходили на рахунку партії «Батьківщина» в якості внесків, робилися через підставних осіб.

Про це йдеться в сюжеті Максима Опанасенка для телепрограми «Наші гроші з Денисом Бігусом».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Серед донорів партії є і жителі Кіровоградської області.

Наталя Зубар з Завалля Гайворонського району працює касиром у супермаркеті. Протягом жовтня 2018 року вона чотири рази нібито перераховувала «Батьківщині» гроші: 3, 4, 5 та 16-го - по 149 тисяч гривень, а 22-го - 130 тисяч.

Загалом, стверджують автори програми, за півроку вона передала «Батьківщині» майже півтора мільйона гривень.

Сама Зубар пояснити це не змогла: «Це не я. Це моя племінниця в мене картку брала <...> Я не знаю, що вона там...»

Ще одна прихильниця Юлії Тимошенко Лідія Скубій живе у Звенигородці (Олександрійська міська рада) та працює майстром манікюру в себе вдома. У 2017 році вона просила допомогу на лікування доньки, про що писали місцеві ЗМІ. А за чотири дні до нового, 2019, року жінка начебто перерахувала «Батьківщині» 149 тисяч гривень.

Спочатку Скубій заявила, що сама здійснила цей перерахунок, але згодом зізналася: «Я ходила [в банк], бо мене попросили». «Це хтось із місцевої "Батьківщини"?» - запитав журналіст. «Так. Ну... справа в тому, що ця людина мені тоді допомогла...» - відповіла Лідія Скубій.

Сама Юлія Тимошенко має два пояснення.

Перше - це провокації. «Це може бути провокація Служби безпеки України», - заявила вона.

Друге - ми живемо в тоталітарній державі, тому люди, які жертвують гроші, часто не хочуть, щоб про це дізналася влада. Інакше в них, за словами лідерки «Батьківщини», можуть виникнути серйозні проблеми.

Дивіться відео повністю

https://www.youtube.com/watch?v=zLriF1vWHsA