Кропивницького прокурора, взятого на хабарі, засудили до трьох років умовно, а СБУ повернули віскі

Перегляди: 1099

Колишнього прокурора Кіровоградської місцевої прокуратури визнали винним і призначили умовне покарання у виді трьох років позбавлення волі з випробувальним терміном один рік.

Про це повідомляє «Судовий репортер».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Суд затвердив угоду про визнання винуватості. Дії обвинуваченого кваліфікували як «закінчений замах на заволодіння чужим майном шляхом обману та зловживання довірою у великих розмірах».

Прокурора звільнили від відбування призначеного покарання з випробувальним строком на один рік.

Кіровоградська місцева прокуратура Кіровоградської області здійснювала процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом привласнення грошей службовими особами ТОВ «Супрім Груп».

У березні 2017 року прокурор повідомив представнику «Супрім Груп», що особисто прийме рішення про закриття справи лише за умови надання йому десяти тисяч доларів.

У травні 2017-го в кафе «Філіжанка» у Кропивницькому відбулася передача коштів, після якої прокурора одразу затримали. В суді прокурор вину визнав і у вчиненому покаявся.

Як йдеться у вироку суду, насправді прокурор не мав повноважень для самостійного закриття справи. Згідно з КПК, рішення про закриття кримінального провадження, в якому відсутнє повідомлення про підозру, приймається виключно слідчим. У даному випадку слідчим поліції.

Дії обвинуваченого перекваліфікували з ч. 3 ст. 368 (хабар) на ч. 3 ст. 190 КК (шахрайство). За корупційний злочин йому не могли б дати умовний термін.

Прокурора звільнили з посади у грудні 2017 року.

Речові докази, а саме десять тисяч і металеву коробку чорного кольору, всередині якої знаходяться дві склянки та пляшка віскі Jack Daniel’s, що зберігаються в матеріалах кримінального провадження в Генеральній прокуратурі, за рішенням суду, треба повернути до Служби Безпеки України.