На Кіровоградщині відбудеться огляд-конкурс аматорських театральних колективів

Перегляди: 1751

На Кіровоградщині 2 березня розпочнеться ювілейний, 60 обласний огляд-конкурс аматорських театральних колективів «Театральна весна Кіровоградщини».

Про це CBN поінформували в прес-службі Кіровоградського обласного центру народної творчості.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Цього року в «Театральній весні» беруть участь 29 аматорських театральних колективів клубних закладів області, які представлятимуть театралізовані програми, вистави української та зарубіжної класики, сучасної драматургії.

До складу журі огляду-конкурсу входять провідні актори академічного обласного українського музично-драматичного театру ім. Кропивницького та фахівці обласного Центру народної творчості. Очолює журі головний режисер театру, заслужений діяч мистецтв України Євген Курман.

Протягом місяця виступи аматорських театральних колективів проходитимуть на базі провідних клубних закладів Кіровоградщини. Шанувальники театрального мистецтва матимуть змогу переглянути постановки аматорських колективів:

- 2 березня – Світловодський міський Палац культури;

- 12 березня – Новгородківський районний Будинок культури;

- 16 березня – Палац культури «Світлопільський» (Олександрія);

- 19 березня – Побузький міський Будинок культури «Металург» Голованівського району;

- 23 березня – Кіровоградський районний Будинок культури.

Переможців огляду-конкурсу нагородять під час церемонії відкриття всеукраїнського свята театрального мистецтва «Вересневі самоцвіти» у вересні на території державного музею-заповідника Івана Карпенка-Карого «Хутір Надія».