У Кропивницькому планують розширити повноваження департаменту економіки

Перегляди: 1562

У Кропивницькому планують розширити повноваження департаменту з питань економічного розвитку, торгівлі та інвестицій міськради.

Як розповіла CBN директор департаменту Маріанна Морква, планується внести зміни до положення про департамент: до його функцій додати складання протоколів про адміністративні правопорушення. Мається на увазі продаж алкоголю у заборонений рішенням міськради час доби.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Таким чином співробітники управління торгівлі та побутового обслуговування населення отримають повноваження для контролю за дотриманням заборони нічної торгівлі алкоголем.

За словами Маріанни Моркви, департамент планує залучити поліцію, яка і сама має повноваження складати протоколи на суб’єкт господарювання і накладати штрафні санкції. Наразі розробляють графік виходу в рейди.

«Мета проста - щоб у місті в нічний час дотримувались тиша та громадський правопорядок, покращилася криміногенна обстановка», - пояснила Маріанна Морква.

Нагадаємо, що в листопаді депутати прийняли рішення заборонити продаж алкогольних напоїв у Кропивницькому з 22:00 до 8:00.

Лара Гуріна, CBN