Завтра у Кропивницькому запрацює соціальне таксі (ФОТО)

Перегляди: 3585

Завтра, 1 березня, в Кропивницькому розпочне роботу соціальне таксі.

Про це CBN повідомив директор КП «Електротранс» Олександр Луценко.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Раніше з міського бюджету виділили кошти на закупівлю нових автобусів для «Електротрансу», а під час тендеру підприємству вдалося зекономити 2 мільйони гривень. За ці гроші придбали два нових Renault Dokker майже по 900 тисяч гривень кожен.

Німецьке обладнання дозволяє повністю зафіксувати та безпечно перевезти людину на інвалідному візку. Скористатися послугою обмежену кількість разів на місяць можуть люди, які стоять на обліку з інвалідності в соціальних службах.

«При Подільському і Фортечному районах є диспетчер, який підтримує відносини з людьми з інвалідністю, – пояснив Луценко. – Розробили програму, за якою ми працюємо. Їхній диспетчер збирає заявки, передає нашому диспетчеру. Тоді машина соціального таксі під’їжджає за вказаною адресою і допомагає людині переміщатись містом».

Аби зробити місто ще доступнішим для людей з інвалідністю, «Електротранс» пропонує їм скористатися звичайним громадським транспортом. Всі автобуси та тролейбуси мають для цього технічні можливості. Людині варто лише попередити диспетчера, з якої зупинки та приблизно в який час її забрати. Це можна зробити за номером (095) 726-09-39.

«Люди можуть телефонувати диспетчеру і попереджати, що хочуть на певній зупинці сісти в автобус чи тролейбус. Диспетчер зв’язується з водієм, попереджує, що на такій-то зупинці буде чекати, наприклад, візочник або незряча людина, і водій тоді паркується спеціально для повантаження, допомагає заїхати людині на візку», – зазначив директор КП «Електротранс».

Алла Зейферт, CBN