Зубко відзначив створення на Кіровоградщині Асоціації ОТГ

Перегляди: 805

Віце-прем'єр-міністр України Геннадій Зубко зауважив, що завдяки реформі децентралізації для регіонів «відкрилося вікно можливостей».

Про це він заявив на засіданні Ради регіонального розвитку в Кропивницькому сьогодні, 28 лютого, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Гроші і повноваження все більше передають на місця. Вже можна говорити про зростання місцевих бюджетів. Зростає й підтримка держави. 52 відсотки коштів уже є на місцевому рівні.

«Хотів би всіх попросити не стояти осторонь, а показати, що місцеве самоврядування може консолідуватися і перемагати», - сказав Зубко.

Він заявив, що стратегія, якої притримується держава, - стратегія рівності регіонів. Не має бути жодних преференцій міст-мільйонникам чи певним територіям з огляду на їхнє географічне положення.

Понад 800 громад зараз функціонують в Україні, Кіровоградська область не лідирує за їх кількістю, однак саме звідси пішла Асоціація ОТГ. Її керівник - голова Новоукраїнської ОТГ Олександр Корінний.

«Потрібно працювати на якість життя людей, адже розвинені громади - фундамент успішної України», - додав Геннадій Зубко.

Пріоритетні питання у розвитку громад - безпека, освіта, охорона здоров'я, медицина, інфраструктура, сервіс тощо.