Горбунов пояснив, чому просив прибрати з Кримінального кодексу статтю про незаконне збагачення

Перегляди: 1469

Сьогодні, 1 березня, народний депутат України Олександр Горбунов пояснив свою позицію щодо рішення Конституційного Суду про визнання неконституційною статтю 368-2 Кримінального кодексу, яка передбачає покарання для чиновників за незаконне збагачення, передає кореспондент CBN.

«У нас хвиля боротьби із корупцією - це абсолютно правильно. Без боротьби з корупцією не буде країни. Я голосував за всі відповідні закони. Та стаття, через яку ми звернулися до суду, не працювала. За даними НАБУ, до буцегарні не потрапила жодна людина. Саме ця стаття не давала правильно трактувати і доводити ці справи до кінця. Вже готується законопроект, який зможе замінити цю статтю, із врахуванням думки Конституційного Суду. Я обов'язково буду голосувати за законопроект, ініційований Президентом», - сказав Горбунов.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Депутат додав, що Україні потрібен закон про нульову декларацію.

«Не враховується, що людина якось жила до цього. Думаю, в професійних колах законопроект буде широко обговорюватися, і врешті буде знайдено найкращий варіант. Треба ввести нульове декларування і почати новий відлік», - зауважив він.

Нагадаємо, Конституційний Суд визнав неконституційною статтю 368-2 Кримінального кодексу, яка передбачає покарання для чиновників за незаконне збагачення.

12 грудня 2017 року до суду на покарання за незаконне збагачення поскаржились 59 народних депутатів. Їхні інтереси у суді представляв парламентар від «Народного фронту» Павло Пинзеник.

Серед підписантів – народні депутати з Кропивницького Олександр Горбунов та Станіслав Березкін.

Президент Петро Порошенко заявив на Раді регіонального розвитку в Кропивницькому вчора, 28 лютого, що подав новий законопроект про незаконне збагачення.