На Кіровоградщині сепаратист, засуджений до 4,5 року, хотів на волю. Не вийшло

Перегляди: 721

Кропивницький апеляційний суд погодився з позицією прокуратури та залишив дійсним вирок першої судової інстанції, яким до реальної міри покарання засудили олександрійця, що закликав до насильницької зміни влади в країні.

Про це CBN поінформували в прес-службі прокуратури області.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

У жовтні минулого року Олександрійський міськрайонний суд оголосив вирок у кримінальному провадженні за обвинуваченням 57-річного мешканця Олександрії за ч. 3 ст. 109 (Дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) Кримінального кодексу України.

Обвинувачений через мережу Інтернет «ВКонтакте», будучи адміністратором спільноти «Єлисаветград-Кіровоград-Новоросія», розповсюджував матеріали з закликами до насильницької зміни та захоплення влади в країні.

Чоловік раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності за аналогічний злочин та був засуджений до умовного терміну покарання.

Суд, дослідивши зібрані у ході слідства докази, погодився з доводами обвинувачення та постановив обвинувальний вирок на чотири з половиною роки позбавлення волі.

Прокуратура вважає вирок суду законним і справедливим.

Засуджений не погодився з вироком першої судової інстанції й подав апеляційну скаргу. Кропивницький апеляційний суд не пом’якшив покарання і залишив апеляційну скаргу без задоволення, а вирок суду першої інстанції - без змін.