Стрижаков про реконструкцію Набережної у Кропивницькому: архітектори працюють, влада - зволікає (ФОТО)

Перегляди: 959

Громадський діяч Артем Стрижаков проінспектував хід робіт над проектом реконструкції Набережної у Кропивницькому.

У коментарі CBN він зазначив, що, на його думку, владі міста Набережна потрібна тільки на словах, і що це можна довести простим фактом: робочу групу, створену за його ініціативою і покликану контролювати процес реконструкції, розпустили.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Громадський діяч вважає, що управлінцям міста невигідна прозорість процесу, а сьогоднішній темп роботи розтягне реконструкцію на десятиліття.

Артем Стрижаков наголосив на тому, що архітектори продовжують працювати практично на ентузіазмі. Під керівництвом відомого в місті архітектора Володимира Рака наразі вони працюють над техніко-економічним обґрунтуванням.

«За відповідями на наші запити в міськраду розуміємо, що від влади немає ні сприяння, ні повноцінного фінансування. Куди поділись чотири мільйони гривень, які були закладені на проект в минулому році, влада міста пояснити не може. З цієї суми в мерії змогли освоїти лише 560 тисяч гривень, які направили на розробку технічної документації. У цьому році з міського бюджету виділили лише один мільйон гривень. Більше грошей на Набережну в міському бюджеті не запланували», - розповів Артем Стрижаков.

За його словами, обіцяних народними депутатами грошей не було торік, немає і в нинішньому році. У міністерствах фінансів і регіонального розвитку стверджують, що «відповідна субвенція з держбюджету в 2019 році на реконструкцію центральної Набережної в місті Кропивницькому не передбачена».

На думку Стрижакова, в першу чергу потрібно відновити робочу групу. А поки архітектори займаються технічною документацією, мерія повинна переходити до конкретних кроків. Наприклад, уже сьогодні можна починати вирішувати питання з комунікаціями біля спортшколи. Зараз там кілометрова труба тепломережі великого діаметру, яка тягнеться до Шкільного мікрорайону, гріє лише кілька квартир. За словами Стрижакова, цю абсурдну ситуацію можна вирішити просто: перевести квартири на індивідуальне опалення і готувати територію до першого етапу реконструкції Набережної.

Роботу над проектом, який на конкурсі з Громадського бюджету підтримали тисячі кропивничан, без зволікань потрібно почати вже в цьому році, наголосив громадський діяч.

Фото з Facebook Артема Стрижакова