У Кропивницькому тривають суди за майно заводу імені Таратути

Перегляди: 1849

Ленінський районний суд Кропивницького розглядає позов керівництва ТОВ «КРМЗ ім. В. Таратути» до власника приміщень заводу та податкової інспекції, в якому вимагається визнати результати торгів трирічної давнини недійсними.

Про це повідомляє кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

У 2015 році завод уже давно фактично не працював на повну потужність, але мав великі борги перед податковою, Пенсійним фондом та Фондом соціального страхування. Влітку 2015-го Кіровоградська об'єднана податкова інспекція подала на завод до суду, вимагаючи погасити частину боргу (який на той час уже перевищував 1 мільйон гривень) за рахунок продажу майна. Кіровоградський окружний адміністративний суд позов задовольнив, дозволивши продаж майна, що перебувало на той час у податковій заставі - з квітня 2012 року.

19 листопада 2015-го у газеті «Народне слово» по закінченні терміну, наданого на апеляцію (якої не було), опублікували оголошення про проведення аукціону. У грудні того ж року відбулися й самі аукціони. За даними одного з протоколів торгів, на придбання майна заводу претендували два покупці, які й узяли участь в аукціоні.

Перший покупець - Валентина Іванова, яка була і залишається членом правління заводу та одним зі співвласників. Її конкурентом на торгах був керівник ПРАТ «Меліоратор» Павло Худолій. Торги у грудні 2015 року виграла Іванова.

Ні сам аукціон, ні попереднє судове рішення не викликали заперечень у інших співвласників та керівництва заводу. Однак майже через три роки на всеукраїнському інформаційному порталі «Стопкор» з'явився цикл статей, присвячених як самій Валентині Івановій, так і її зятю, депутату міської ради Кропивницького Вадиму Дригі. У матеріалах - інформація про зловживання та порушення законодавства з їхнього боку, але без коментарів тих, кого звинувачують журналісти.

У справу з визнання результатів аукціону недійсними вступили київські юристи. Чергове засідання суду не відбулося якраз через їх відсутність.

CBN продовжить стежити за розвитком подій.

Олексій Гора, CBN