Кропивничанин виграв домашній тур чемпіонату України з настільного хокею

Перегляди: 1243

Четвертий тур чемпіонату України з настільного хокею пройшов 2 березня в Кропивницькому, повідомляє кореспондент СВN.

У спорткомплексі СДЮСШО «Надія» зібралися 27 гравців, серед яких усі найсильніші нахокери нашої держави. Четверо учасників кропивницьких баталій - кропивничани Дмитро Литвинюк (11 місце) і Євген Матанцев (15-й), маріуполець Роман Ігнатенко (19-й), Олексій Корабель з Ірпіня (21-й) - входять до 25 кращих у світовому рейтингу, а переможець двох перших етапів поточного чемпіонату, киянин Антон Уманський два роки тому у 14-річному віці став четвертим на чемпіонаті світу серед дорослих.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Третій етап цьогорічної першості виграв кропивничанин Дмитро Литвинюк.

Але цього разу не було рівних чинному чемпіону України Євгену Матанцеву. 13-річний нахокер не мав змоги зіграти на стартових етапах у Маріуполі та Рубіжному, а в Харкові не зміг зазіхнути на перемогу. І ось у Кропивницькому у Євгена все склалося, адже він виграв усі 26 п’ятихвилинних поєдинків попереднього етапу й класно провів плей-офф до чотирьох перемог.

У фіналі вундеркінд, який уже викликав фурор на європейській та світовій аренах, здолав досвідченого Олексія Корабля, який раніше виграв етап в Кропивницькому.

Боротьба за чемпіонський титул загострилася, адже попереду ще три етапи. Чемпіонський титул здобуде гравець, який матиме кращі показники на всіх шістьох етапах. На п’яти лідеру Антону Уманському наступають кропивничани Дмитро Литвинюк та Євген Матанцев.

Вже незабаром українським накохокерам разом доведеться захищати честь України на чемпіонаті світу, який пройде в червні в Мінську. Тут наші спортсмени розраховують замахнутися на найвищі місця.

Юрій Ілючек, CBN