У Кропивницькому можна побачити текстильні ляльки Барбі (ФОТО)

Перегляди: 1505

У Кропивницькому триває виставка авторської ляльки «Тканина і фантазія» Наталії Кравченко.

Як розповіла CBN завідуюча відділом документів з питань економіки, виробництва та природничих наук ОУНБ ім. Чижевського Аліна Осокіна, представлені на виставці ляльки - це не іграшки в традиційному розумінні.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Це інтер'єрні ляльки, чиє завдання бути навіть не сувенірами - оберегами дому, надихати власників, створювати особливий настрій. А гостям демонструвати стиль життя господаря дома», - зазначила Аліна Осокіна.

На виставці представлені понад 40 ляльок, виконаних у техніці «тряпієнс», та тільди.

Техніка «тряпієнс» передбачає лише натяк на обличчя - напівзакриті очі та легкий рум'янець на щічках, таке собі аніме. Ляльки відрізняються продуманістю образу. Важливо все: положення рук, ніг, нахил голови, вираз обличчя. Такі ляльки мають складні зачіски, пишні наряди і дуже деталізовані аксесуари - прикраси, парасольки, сумочки. Їх ще називають текстильними ляльками Барбі.

«Ця техніка у 1998 році була вигадана корейською тележурналісткою і фотомоделлю Юнг Хі Янг. Вона виросла в бідній сім'ї і лише мріяла про ляльок. Коли Юнг Хі Янг сама готувалася стати матір'ю, вона вирішила втілити мрію в реальність. Її перше творіння отримало ім'я Dream Doll», - розповіла Аліна Осокіна.

Виставка триватиме до 12 березня.

Лара Гуріна, CBN