У Кропивницькому навчали розпізнавати фейки і маніпуляції (ФОТО)

Перегляди: 1893

У Кропивницькому вчилися правильно визначити та критично проаналізувати фейки, перевіряти достовірність новин, а також виявляти маніпуляції під час рекламних або ж передвиборчих кампаній.

Як розповіла CBN координатор заходу та завідувачка Інтернет-центру ОУНБ ім. Чижевського Галина Нікітіна, 1 березня у багатьох містах України в один і той же час відбулося заняття з пошуку фактів «Не віррр – перевіррр».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Тренінг в рамках проекту «Вивчай та розрізняй» реалізувала Рада міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX) у партнерстві з Академією української преси та StopFake за підтримки посольств США та Великобританії в Україні.

«Сенс всеукраїнського заняття був у тому, щоб навчити людей правильно користуватися інструментами медіа-грамотності. Тому що маніпуляції, фейки, джинса - це все і є інструменти. Дуже багато людей вірять судженням, а не фактам. А при прийнятті рішення потрібно вимикати емоції», - зазначила Галина Нікітіна.

Лара Гуріна, CBN