У Кропивницькому невідомі пропонують купити голоси за Тимошенко, справа вже в суді

Перегляди: 1258

9 лютого на мобільні телефони двох жителів Кропивницького надійшли дзвінки від невстановлених осіб, які пропонували під час проведення виборів Президента України віддати голос за грошову винагороду в сумі 250 - 500 гривень.

Про це йдеться в Єдиному державному реєстрі судових рішень, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Перший свідок повідомив, що телефонувала жінка. Вона назвалася представником виборчого штабу кандидата в президенти України від ВО «Батьківщина» Юлії Тимошенко. Жінка запропонувала грошову винагороду в розмірі 250 грн за кожну підписану особу за кандидата.

За словами другого свідка, до неї теж дзвонила жінка, яка назвалася представником виборчого штабу «Батьківщини». Невідома особа запитала, чи згодна кропивничанка з тим, щоб проголосувати на виборах Президента України за кандидата Юлію Тимошенко за грошову винагороду в розмірі 500 грн, на що остання відмовила.

22 лютого 2019 року Кіровський районний суд дав дозвіл на тимчасовий доступ до речей і документів, які знаходиться у володінні оператора телекомунікацій та мобільного зв'язку ПрАТ «ВФ Україна» та ПАТ «Укртелеком». Отримана інформація дасть можливість слідству встановити винних та можливе місцезнаходження повного кола осіб, причетних у сприянні вказаного кримінального правопорушення.

Нагадаємо, журналісти телепрограми «Наші гроші з Денисом Бігусом» з’ясували, що мільйони гривень, які протягом другого півріччя 2018 року надходили на рахунку партії «Батьківщина» в якості внесків, робилися через підставних осіб.

31 березня 2019 року в Україні відбудуться президентські вибори.