У Кропивницькому підвищать фінансову підтримку кращих студентів, спортсменів та їхніх тренерів

Перегляди: 754

Цього року управління молоді та спорту збільшить розмір іменної стипендії міського голови.

Про це CBN розповіла заступник керівника управління молоді та спорту міськради Катерина Черкасська.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Вона нагадала, що іменну стипендію започаткували у 2016 році за ініціативи міського голови Андрія Райковича.

Торік студенти, що навчаються в закладах вищої освіти І-ІІ рівнів акредитації за освітнім рівнем «молодший спеціаліст» або «бакалавр», отримували стипендію у розмірі 460 гривень, студенти, що навчаються в закладах вищої освіти ІІІ-ІV рівнів акредитації за освітнім рівнем «бакалавр», «спеціаліст» або «магістр», - 600 гривень. Цього року стипендії підвищилися до 700 та 1000 гривень відповідно.

Катерина Черкасська зазначила, що стипендія міського голови Кропивницького призначається студентам-відмінникам, які, крім того, мають бути активними у громадському житті свого вищого навчального закладу та брати участь у конкурсах, олімпіадах, фестивалях різних рівнів. Стипендія перераховується на картку студентові додатково до основної стипендії.

Також в управлінні хочуть збільшити кількість спортсменів та їхніх тренерів, яких нагородять за підсумками року. Розмір стипендії коливається від 900 до 1,5 тисячі гривень. За підсумками 2018 року стипендії отримали 29 спортсменів і тренерів.

У планах управління також збільшити кількість працевлаштованої молоді, яку запросять взяти участь в оплачуваних громадських роботах з благоустрою міста. 2018 року на це з міського бюджету витратили 200 тисяч гривень. Таку практику в обласному центрі започаткували шість років тому.

Лара Гуріна, CBN