У Кропивницькому управління гуманітарного напрямку мають цікаві плани на 2019 рік

Перегляди: 850

Керівники управлінь гуманітарної сфери виконкому міської ради Кропивницького сьогодні, 5 березня, звітували про роботу в минулому році й розповідали про плани на 2019-й, передає кореспондент CBN.

Управління освіти в цьому році має намір продовжувати виконання відповідних галузевих програм та проектів, ремонтів та енергосервісних заходів у освітніх закладах, відкриття третього інформаційно-ресурсного центру.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Торік у шести дитячих садочках, семи школах і будинках дитячо-юнацької творчості встановили системи автоматичного регулювання теплової енергії.

Управління охорони здоров'я втілюватиме другий етап медреформи, будуватиме відомче житло, створюватиме багатопрофільну міську лікарню. Крім того, повинен бути реалізованим проект громадського бюджету «Іноваційна дитяча медицина», а також розроблений та затверджений перспективний план розвитку Кропивницького госпітального округу.

Центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді продовжить виявляти та допомагати людям, які опинились у складних життєвих обставинах, а також забезпечувати матеріально-технічний стан соціального гуртожитку і центру тимчасового перебування бездомних кропивничан.

У сфері культури цього року планують відкрити туристично-інформаційний центр, створити нові творчі колективи та розширити гастрольну діяльність тих, що вже існують. Крім того, відремонтують колишній будинок Мейтуса та музей Осмьоркіна, а також облаштують територію музею Карпенка-Карого.

В управління молоді та спорту в планах провести реконструкцію футбольного поля «Юність», завершити ремонт спортшколи №2, збільшити стипендії кращим спортсменам, збільшити іменну стипендію міського голови та кількість працевлаштованої молоді.

Управління з питань захисту прав дітей продовжить займатись влаштуванням дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування в нові сім'ї, збільшувати кількість опікунів, піклувальників чи прийомних сімей. Крім того, утеплять фасади двох будинків, придбаних для дитячих будинків сімейного типу.