В ОДА поставили у приклад пiдприємство «Радiй», яке спинило вiдтiк кадрiв

Перегляди: 2221

Вiдтiк кадрiв – найбiльш проблемне питання для промисловцiв як Кiровоградщини, так i України в цiлому.

На цьому наголосив директор департаменту iнфраструктури та промисловостi облдержадмiнiстрацiї Олександр Корнюша, повiдомляє кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

У приклад посадовець поставив науково-виробниче пiдприємство «Радiй», яке спинило вiдтiк кадрiв.

«На пiдприємствi забезпечуються комфортнi умови працi, заробiтна плата iнженерного складу наближається до тисячi євро, а середня зарплата майже вдвiчi вища середньої заробiтної плати в областi. Функцiонують бази вiдпочинку. I, головне, культивується корпоративний дух, на кшталт японської моделi менеджменту i господарювання – надається вiдчуття стабiльностi та причетностi до великої справи, гордостi за пiдприємство та власної необхiдностi», – наголосив Олександр Корнюша.

Крiм того, спiвробiтникiв постiйно залучають до командних квестiв, кiнофестивалiв, тiмбiлдiнгових змагань, благодiйних акцiй.

На пiдприємствi вiдкрили креативний простiр коворкiнг «Смартхол». Дiють i безкоштовнi курси англiйської мови.

Для найкращих i залучених iз iнших мiст працiвникiв купують житло.

У свою чергу обласна влада працює над створенням сприятливих умов для iнновацiйного розвитку промисловостi. Зокрема, у травнi 2017 року за iнiцiативи голови облдержадмiнiстрацiї Сергiя Кузьменка та пiдтримки депутатського корпусу прийняли Програму впровадження регiональних наукових дослiджень у промислове виробництво Кiровоградської областi на 2017-2020 роки.

Торiк за рахунок коштiв обласного бюджету чотири проекти отримали кошти на реалiзацiю – майже 200 тисяч гривень.