Жителі Кременчука створили конвертаційний центр на Кіровоградщині (ФОТО)

Перегляди: 798

Прокуратура Полтавської області припинила діяльність конвертаційного центру, які на Кіровоградщині створили жителі Кременчука з оборотом понад 300 мільйонів гривень.

Про це CBN поінформували в прес-службі прокуратури Полтавської області.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Зловмисники протягом 2018-2019 років створили на території Кіровоградщини понад 50 підконтрольних підприємств, які надавали послуги з незаконного переведення безготівкових грошей у готівку, документального прикриття безтоварних операцій та незаконного формування податкового кредиту підприємствам реального сектору економіки.

Незаконно проконвертовані гроші, за винятком 10-12%, які слугували «винагородою» учасникам конвертаційного центру, передавалися посадовим особам підприємств реального сектору економіки – замовникам таких послуг.

Загальний обсяг проконвертованих грошей понад 300 мільйонів гривень.

Прокуратура Полтавської області разом з працівниками податкової міліції ГУ ДФС області провели 19 санкціонованих обшуків за адресами тіньових офісів, офісних приміщень підприємств-вигодонабувачів, адресами учасників конвертаційного центру та автомобільного транспорту, що використовувався у злочинній діяльності.

На ліміти в системі електронного адміністрування ПДВ підприємств, задіяних у схемі ухилення від сплати податків, наклали арешт на загальну суму 2,1 мільйона гривень. Крім цього, наклали арешти на 25 розрахункових рахунків у шести банках.

Слідчі дії тривають, вживаються заходи щодо притягнення всіх учасників конвертаційного центру до кримінальної відповідальності та забезпечення відшкодування завданих державі збитків.