Жителя Олександрії забрали в армію просто з роботи і звільнили «заднім числом»

Перегляди: 2484

Військкомат Олександрії забрав призовника просто з роботи.

Про це CBN розповіла мати нинішнього військовослужбовця В.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Вона зазначила, що її сина забрали з роботи відразу по закінченні добового наряду в Петрівській виправній колонії. До вечора тримали у військкоматі, не даючи можливості навіть переодягнутися та не годуючи. При цьому В. не випускали з приміщення та забороняли спілкуватися з родичами. Виклик поліції не допоміг, адже наряду розповіли про «злісного уклоніста».

Увечері на особистій машині співробітника військкомату його відвезли в обласний центр, а вже наступного дня - у місто Воскресенськ Миколаївської області. І вже там видали військовий квиток. При цьому медичну комісію призовник ніде не проходив, аж поки не потрапив у військову частину.

Згодом до В. звернулися представники відділу кадрів підприємства з пропозицією підписати наказ про увільнення з роботи. При цьому за ним зберігається робоче місце, але без збереження заробітної плати. Наказ датовано днем, коли В. вийшов у свій останній добовий наряд та отримав зброю.

Мати військовослужбовця заявила, що не проти того, щоб син служив у армії, але хоче щоб це відбувалося відповідно до чинних законів. Зараз адвокати готують позов до суду як на керівництво Петрівської колонії, так і на представників військкомату.

В. проходить зараз службу в Нацгвардії.

CBN продовжує стежити за ситуацією та намагається взяти коментар у військового комісара Олександрії.

Олексій Гора, CBN