У Кропивницькому розпочали роботу міжнародні спостерігачі за перебігом виборів

Перегляди: 972

Сьогодні, 6 березня, міжнародні спостерігачі Ніколай Добінські та Іван Макартур провели зустріч з міським головою Кропивницького Андрієм Райковичем та секретарем міської ради Андрієм Табаловим.

Міжнародні спостерігачі цікавилися перебігом підготовки до виборів глави держави в обласному центрі, повідомили CBN у прес-службі міськради.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Андрій Райкович акцентував увагу членів місії на серйозному підході у Кропивницькому до технічної готовності всіх виборчих дільниць.

«У Кропивницькому нараховується 122 дільниці. Зараз вони готуються до роботи, – повідомив міський голова. – Ми робимо все, щоб вони стовідсотково відповідали чинному законодавству, адже розуміємо, що якість проведення виборів залежить від організації виборчого процесу».

Андрій Табалов, який очолює робочу групу з підготовки виборчих дільниць, повідомив спостерігачам, що тримає на постійному контролі стан їх підготовки, та регулярно інспектує дільниці.

«Я перебуваю на постійному зв’язку з головою комісії, тому в разі потреби можу оперативно зреагувати. Приміщення окружної комісії відповідає вимогам чинного законодавства, члени комісії забезпечені всім необхідним для роботи і скарг чи побажань не мають. Єдиний нюанс був у тому, щоб облаштувати місце для зберігання бюлетенів, але ми його врахували і буквально кілька годин тому вирішили і це питання» – відзначив Андрій Табалов.

У місті, за інформацією Андрія Табалова, залишаються три проблемні дільниці, розташовані у будівлях не комунальної власності: приміщення Донецького медичного університету, Кіровоградського комбінату хлібопродуктів та міської державної лікарні ветеринарної медицини. Проте ці питання він узяв на контроль та поступово вирішує.

На завершення зустрічі Андрій Райкович наголосив, що міська влада готова до тісної співпраці зі спостерігачами. Місія ж працюватиме в Кропивницькому до завершення виборів Президента.

Нагадаємо, вибори Президента України відбудуться 31 березня.