Вишивка – моє життя: кропивничанка подарувала собі до ювілею персональну виставку (ФОТО)

Перегляди: 981

Кропивничанка до ювілею зробила собі подарунок - першу персональну виставку «Вишивка – моє життя».

А ще майстриня клубу народних ремесел «Ниточка» Олена Новікова присвятила виставку, яка відкрилася в обласній науковій бібліотеці ім.Чижевського, усім жінкам.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Як розповіла кореспонденту CBN вишивальниця, захопилася цим видом рукоділля вона 17 років тому, коли вирішила створити онукові вишиту подушку. До цього жінка творила у техніці в'язання, фріволіте, макраме, бісероплетіння, але вишивка хрестом «її підкорила».

За цей час майстриня створила 66 робіт, проте найулюбленішою для неї залишається «Мадонна Літта» Да Вінчі. А от друзі Олени Новікової найчастіше просять її вишити малюків. Таких картин майстриня зробила вже 18. На кожну витратила по два тижні.

Взагалі, щоб вишити одну картину, потрібно від двох до чотирьох місяців. А от над картиною «Слони» вишивальниця працювала дев'ять і використала при цьому 50 кольорів ниток.

Довгий час пані Олена працювала на залізниці. Коли виходила на заслужений відпочинок, вишила кожному з колег те, що їм подобається. Майстриня вважає, що найкращий подарунок - її роботи. Усі картини, представлені на виставці, а їх 30, вже мають нових господарів.

Лара Гуріна, CBN