Кропивницький змінив інвестиційні пріоритети

Перегляди: 1213

Пріоритетним завданням, на розробку якого департамент з питань економічного розвитку направив усі сили, є пошук інвестицій у реконструкцію системи теплопостачання Кропивницького.

На цьому сьогодні, 11 березня, наголосив заступник міського голови Андрій Паливода під час звітування департаменту економіки про роботу в минулому році, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Паливода зазначив, що департамент провів велику роботу у спілкуванні з ЄБР щодо реалізації двох проектів: закупки тролейбусів з автономним ходом та реконструкції контактної мережі, а також підвищення енергоефективності в будівлях бюджетної сфери міста.

Андрій Паливода нагадав, що Кропивницький та Кіровоградська область знаходяться в трійці лідерів з впровадження енергосервісу. Сутність концепції енергосервісу полягає в тому, що енергоефективні заходи в школах, дитсадках або лікарнях впроваджуються приватними інвесторами – енергосервісними компаніями (ЕСКО), а оплата здійснюється за рахунок скорочення витрат на споживання комунальних послуг та енергоносіїв. Крім того, в місті три роки працює програма «Енергоплан» з моніторингу споживання енергоресурсів усіма будівлями бюджетних установ.

Проте зараз усі сили місцевого самоврядування спрямовані на вирішення проблеми теплопостачання в місті. Тому перемовини з представниками банку, які пройдуть цього тижня, стосуватимуться лише питання залучення інвестицій у тепломодернізацію Кропивницького.

Про тепломодернізацію сьогодні на нараді говорив і міський голова Андрій Райкович. Він наголошував на терміновості розробки програми тепломодернізації Кропивницького та на повернення у власність міста цілісного майнового комплексу, орендованого ДП «Кіровоградтепло» ТОВ «ЦНТІ УНГА».

Як розповіла керівник департаменту економіки Маріанна Морква у коментарі CBN, реконструкція системи теплопостачання міста включає в себе й розробку схеми теплопостачання міста. За її словами, реконструкція системи теплозабезпечення міста може коштувати біля 10 мільйонів євро, а створення схеми теплозабезпечення - 3 млн гривень.

Наразі у місті успішно реалізуються два проекти: громадського бюджету і формування позитивного міжнародного та інвестиційного іміджу Кропивницького, на які торік витратили більше семи мільйонів гривень.

Лара Гуріна, CBN