Підприємцям Кропивницького можуть компенсувати відсотки за кредитами

Перегляди: 792

У Кропивницькому продовжує діяти програма розвитку малого і середнього підприємництва.

Про це йшла мова під час звіту про роботу в минулому році департаменту економічного розвитку та інвестицій, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Як розповіла CBN керівник департаменту Маріанна Морква, програма передбачає часткову компенсацію відсотків за кредитами, які підприємці отримали в банківських установах на реалізацію інвестиційних проектів.

Торік, як і на 2019-й, в бюджеті на реалізацію програми передбачили 146 тисяч гривень, проте 2018-го підприємці Кропивницького використали тільки 21,9 тисячі. До Координаційної ради з питань розвитку підприємництва Кропивницького звернувся лише один суб’єкт підприємницької діяльності – поліграфічне підприємство «Імекс ЛТД». Йому погасили відсотки за кредитом на придбання матеріалів на виготовлення продукції.

Маріанна Морква зазначила, що розмір відшкодування відсотків за кредитами становить до 50% від суми, необхідної для погашення відсотків у поточному році. Проекти оцінюються за 10 пунктами, серед яких є створення робочих місць. Вона закликала підприємців скористатися можливостями, які надає програма.

Лара Гуріна, CBN