Порошенко вручив Шевченківську премію (ВІДЕО)

Перегляди: 855

В день народження Кобзаря президент Порошенко вручив престижну Шевченківську премію найкращим діячам культури.

Урочистості відбулися в Каневі на Тарасовій горі. Цьогорічну нагороду отримали режисер Роман Бондарчук, публіцист Богдан Горинь, режисер-постановник драмтеатру імені Франка Ростислав Держипільський, письменниця Оксана Забужко, художник Василь Чебаник та художній керівник заслуженого академічного симфонічного оркестру Українського радіо Володимир Шейк.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Ми звільнилися від культурної окупації, яка аж ніяк не менш небезпечна, ніж окупація фізична. За останні п'ять років українська мова, україномовна пісня, україномовна книга, україномовне кіно здобули надійні позиції в просторі навколо нас. А надзвичайно головне — в наших серцях, серцях всіх українців.

За п'ять років нашими зусиллями українська мова посіла нарешті належне їй місце. І зробити ми це змогли по-мудрому, аж ніяк не порушуючи прав носіїв інших мов. Ми припинили багаторічне приниження, коли українську мову в Україні доводилося буквально рятувати. І сьогодні її позиції сильні як ніколи. Сьогодні ми маємо вже набагато вищу амбіцію — так представити нашу культуру і мову, щоби весь світ належно оцінив її красу і її силу», - зазначив Петро Порошенко.