Голова ОДА перевiрив, як на Кiровоградщинi видають першi субсидiї готiвкою

Перегляди: 710

Голова Кiровоградської облдержадмiнiстрацiї Сергiй Кузьменко пiд час робочої поїздки в Олександрiвський район зайшов у територiальне вiддiлення «Ощадбанку», аби перевiрити, чи є проблеми з виплатами, сьогоднi, 12 березня, повiдомляє кореспондент CBN.

Сьогоднi «Ощадбанк» став виплачувати субсидiї готiвкою тим громадянам, якi не є пенсiонерами. Таких в областi – бiльше 30 тисяч сiмей.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Субсидiанти, якi є пенсiонерами, а їх в областi 62 тисячi сiмей, почали отримувати житловi субсидiї одночасно з пенсiями, починаючи з 4 березня.

Усього Кiровоградщина видасть готiвкою бiльше 158 мiльйонiв гривень житлової субсидiї.

У вiддiленнi, яке вiдвiдав голова облдержадмiнiстрацiї, процес виплат здiйснюється за планом. Першi субсидiанти вже отримали «живi» грошi. Черги бiля кас виникають лише вiд технiчних неполадок програмного забезпечення. За день систему налагодять, тому далi люди будуть отримувати кошти спокiйно i без черг.

«Зараз Україна разом iз своїми партнерами – в даному випадку «Ощадбанком» – вiдпрацьовує, щоб отримання виплат було швидким i комфортним. На Кiровоградщинi середнiй розмiр субсидiї готiвкою у мiсяць на одне домогосподарство становить 1700 гривень. Кошти, якi залишаться пiсля оплати комунальних послуг, люди зможуть використовувати на свiй розсуд», – наголосив Сергiй Кузьменко.