Мер Бобринця, якого підозрюють у підробці документів і розтраті, заявив про політичну розправу

Перегляди: 3321

Міський голова Бобринця Валерій Сніжко вважає оголошення йому підозри у підробці документів та крадіжці грошей політичним замовленням.

Про це він заявив «УЦ».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Це не що інше, як політичне замовлення, - сказав Сніжко. - Справу відкрито, але це лише підозра. Депутати дають неправдиві свідчення, оскільки є депутатська опозиція. Деякі депутати хотіли вирішувати особисті питання, але я завжди був проти. Це ініціатива противників децентралізації. Позиція міського голови не влаштовує багатьох , тому мені спалили авто й побили вікна. Ми добилися сплати податків у місцевий бюджет від підприємців, і це також не подобається. Я готую апеляцію. Мною дійсно були підписані рішення сесій, прийняті без необхідної кількості голосів, але я не перераховував їх, бо лічильна комісія підписала, що рішення прийняте, як і секретар міської ради. Я не перевіряв, бо бачив, що рішення прийнято. За підтримкою до керівництва області не звертався, бо переконаний, що суди приймають справедливі рішення. Порушення були, але вони можуть бути адміністративними. Кримінальних порушень я за собою не відчуваю. Якщо суд задовольнить мою апеляцію, повернусь до роботи раніше».

Нагадаємо, 7 березня суддя Бобринецького районного суду задовольнив клопотання начальника Бобринецького відділу Новоукраїнської місцевої прокуратури про відсторонення від посади голови Бобринецької міської ради Валерія Сніжка.

Його підозрюють у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 366 ч. 2 ст. 211 Кримінального Кодексу України. Правопорушення кваліфікують як видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів та нормативно-правових актів, що збільшують витрати бюджету в особливо великих розмірах.

Валерія Сніжка відсторонили від посади до 4 травня 2019 року.