На Кіровоградщині припинили діяльність конвертаційного центру

Перегляди: 557

Співробітники податкової міліції ГУ ДФС області припинили діяльність конвертаційного центру, який надавав послуги підприємствам реального сектору економіки Кіровоградської та Київської областей з мінімізації податків та переведення коштів у готівку.

Про це CBN поінформували в прес-службі ГУ ДФС області.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Незаконну діяльність реалізували за допомогою суб’єктів господарювання, зареєстрованих на території Кіровоградської та Київської областей, а здійснював її житель Київщини.

Клієнти конвертаційного центру перераховували на розрахункові рахунки підприємств гроші за нібито поставлені товарно-матеріальні цінності (роботи, послуги), які потім переводилися у готівку. Плата за переведення коштів у готівку становила більше десяти відсотків від суми операції.

Протягом 2017-2019 років обіг проконвертованих центром грошей склав близько 90 мільйонів гривень.

За результатами проведених обшуків вилучили 19 печаток та штампів СГ, які входили до складу центру, комп’ютерну техніку, фінансово-господарську документацію, чорнові записи, накопичувачі пам’яті, 72 тисячі гривень та 2,2 тисячі доларів США.

У кримінальному провадженні здійснюється досудове розслідування, триває збір доказів з документування злочинної діяльності осіб, причетних до скоєння кримінальних правопорушень, та подальшого їх притягнення до кримінальної відповідальності.