Школи Кiровоградщини отримали 11 нових автобусiв (ФОТО)

Перегляди: 1649

Шiсть районiв Кiровоградської областi отримали 11 нових шкiльних автобусiв. До закладiв освiти вони направилися з перевалочного пункту на трасi «Київ – Знам’янка» поблизу Олександрiвки сьогоднi, 12 березня, повідомляє кореспондент CBN.

Автобуси придбали у цьому роцi на кошти залишку освiтньої субвенцiї 2018 року та кошти мiсцевих бюджетiв. Усього скерували бiльше 20 мiльйонiв гривень.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

По одному автобусу отримають Долинський i Петрiвський райони, а також Великоандрусiвська громада. По два автобуси матимуть Знам’янський, Маловискiвський, Новоукраїнський i Олександрiйський райони. Ще один автобус має невдовзi отримати Новгородкiвський район.

Автобуси задiюватимуть для пiдвезення дiтей до опорних шкiл. Також новий транспорт дозволить замiнити технiчно застарiлий i створити новi маршрути.

За показником пiдвезення дiтей, вiдповiдно до рейтингу Кабiнету Мiнiстрiв України, область займає перше мiсце в Українi серед iнших областей. Бiльше десяти тисяч учнiв i бiльше тисячi педагогiв користуються цiєю послугою. Це – стовiдсоткове охоплення.

«Ми продовжуємо освiтню реформу – формуємо освiтнi округи, якi будуть ефективнi тодi, коли буде якiсний автотранспорт, який швидко вiд мiсця проживання дитини пiдвезе її до школи. За останнi три роки в областi придбали бiльше чотирьох десяткiв шкiльних автобусiв. Цьогорiч матимемо ще бiльше двох десяткiв», – наголосив голова облдержадмiнiстрацiї Сергiй Кузьменко.

Дороги, якими курсуватимуть шкiльнi автобуси, ремонтуватимуть за кошти Державного дорожнього фонду.