У Кропивницькому з медуніверситету почали відраховувати студентів-іноземців малими партіями

Перегляди: 1052

У черзі на відрахування з Донецького національного медичного університету в Кропивницькому - два десятки студентів.

Про це «УЦ» повідомив народний депутат Костянтин Яриніч.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За його словами, ті студенти, які дійсно не заплатили за навчання, готові це робити.

«Але робити правильну оплату - прозору, зрозумілу. Для цього вони зараз розмовляють з представниками університету та агентства (того самого посередника, фірми-контрактера ТОВ "Українські освітні послуги". - Ред.), щоб вони надали можливість звірити документи», - сказав він.

Згідно з умовами чинних тристоронніх договорів між іноземцями, контрактером і державним вузом, студенти все ще не мають можливості платити за навчання безпосередньо університету.

«Потрібні гарантії того, що гроші, які зараз буде платити студент, згідно з договором, зайдуть на агентство і будуть тут же перераховані на рахунок університету. Ці гроші не повинні бути вкрадені, - наголосив Яриніч. - Ми можемо кожен день по п'ять студентів пропускати, ми побачимо, що гроші проходять, що механізм оплати працює, і тоді інші студенти спокійно заплатять».

Нагадаємо, з Донецького національного медичного університету в Кропивницькому відрахували 850 студентів - нібито за несплату за навчання. Згодом наказ про відрахування скасували.

Статтю про ситуацію в університеті читайте в тижневику «Україна-Центр», що вийде друком у четвер, 14 березня.