Відрізок траси М-05 на Кіровоградщині відремонтують у 2020 році

Перегляди: 765

Відрізок дороги М-05 Київ-Одеса, який проходить по Кіровоградській області, відремонтують у 2020 році.

Як повідомили CBN у Службі автодоріг в області, дорога є однією з найважливіших у державі: вона сполучається з міжнародним коридором Е 95 Санкт-Петербург – Мерзифон, а також входить до складу коридору Go Highway від Умані до Одеси. Саме цей коридор повинен з’єднати якісним покриттям українські чорноморські порти з Гданськом на Балтійському морі.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Довжина М-05 в межах Благовіщенського району Кіровоградщини складає 42,1 км.

Інтенсивність руху на дорозі сягає за добу майже 14,5 тисячі авто. В той же час два десятки роки на дорозі проводилися лише дрібні аварійні ремонти.

Проект реконструкції дороги передбачає укріплення конструктивних шарів дорожнього одягу, перевлаштування верхнього шару покриття, влаштування дренажних систем, освітлення, оновлення дорожніх знаків та встановлення камер відеоспостереження.

На кіровоградському відрізку, крім того, треба відновити міст та чотири шляхопроводи. Одна зі споруд вже знаходиться в обмежено працездатному стані, тож, аби не допустити її руйнування, Служба автомобільних доріг замовила проектно-кошторисну документацію на ремонт шляхопроводу.