Кропивницькі легкоатлетки з обмеженими можливостями взяли золото і срібло на чемпіонаті Європи

Перегляди: 1039

У столиці Туреччини Стамбулі проходив чемпіонат Європи з легкої атлетики у приміщенні серед спортсменів з обмеженими можливостями.

Про це СВN повідомили у Кіровоградському регіональному центрі «Інваспорт».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Це був заключний старт зимового сезону в приміщенні, де за нагороди боролися легкоатлети з 20 країн. У штовханні ядра відзначилися спортсменки Кіровоградського РЦ «Інваспорт .

Золото з результатом 13 метрів 7 сантиметрів здобула Вікторія Шпачинська.

Срібло, відправивши снаряд на 13 метрів 2 сантиметри, до своєї скарбнички нагород поклала дворазова срібна призерка паралімпійських ігор Анастасія Мисник.

За словами наставника спортсменок ЗТУ Олега Соколовського, який на цих змаганнях ще й очолював українську делегацію, він очікував дві нагороди від своїх підопічних. Але розподіл місць його трохи здивував, адже Вікторія Шпачинська на тренуваннях поступалася своїй більш досвідченій подрузі по команді, а ось під час змагань зібралася й створила певну несподіванку.

Анастасія Мисник, зазначив він, здатна на більше, тож для неї це привід працювати на тренуваннях ще наполегливіше, щоб уже на літніх стартах взяти певний реванш.

У цілому ж виступом як своїх учениць так і української збірної Олег Соколовський задоволений. У Стамбулі українцям вдалося завоювати 10 золотих медалей й посісти перше загальнокомандне місце, випередивши команди з Росії (шість золотих нагороди) та Португалії (чотири золота).

Попереду в українських легкоатлетів - дуже напружений літній сезон, коли починається боротьба за ліцензії на Паралімпійські ігри в Токіо.

Юрій Ілючек, СВN