У Кропивницькому проходить фестиваль «Об’єднані піснею» (ФОТО)

Перегляди: 1106

У Кропивницькому сьогодні, 13 березня, проходить регіональний тур всеукраїнського конкурсу-фестивалю аматорської дитячої патріотичної пісні «Об’єднані піснею».

Як розповіла CBN організатор шоу на Кіровоградщині Світлана Мусік, фестиваль започаткований громадською організацією «Об'єднані піснею». Його підтримують міністерства культури і освіти, Всеукраїнська спілка журналістів, Гільдія незалежного кіно України та козацький дитячій табір відпочинку «Дахнівська Січ». У Кропивницькому конкурс проходить від патронатом департаменту освіти, науки, молоді та спорту ОДА і за активної участі керівництва обласного Центру дитячої та юнацької творчості, де і відбувається концерт.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Конкурсна програма складається з 40 номерів. Їх виконують співаки, дуети, ансамблі, які приїхали на конкурс-фестиваль з усіх районів області. Усі вони - вихованці звичайних та музичних шкіл, центрів дитячої та юнацької творчості, будинків культури усіх регіонів області.

На фестивалі звучать такі відомі естрадні пісні, як «Два кольори» на слова Павличка, «Українці» на музику Будейчука, «Рушник вишиваний» на музику Родько, народні пісні «Ой, верше, мій верше», «Ішов козак потайком», «Місяченьку» тощо.

«Мета конкурсу - національно-патріотичне виховання юних українців. А також пошук талановитих дітей та сприяння їхньому творчому зростанню», - розповіла Світлана Мусік.

Конкурс відкритий: його оцінює не тільки професійне журі, а і всі охочі, в яких є можливість голосувати в Інтернеті - усі виступи розмістять на YouTube. Переможець регіонального туру заспіває дуетом з народним артистом України Сергієм Дьоміним і отримає професійну фонограму.

Фінал відбудеться у жовтні на День захисника України. На переможців очікують цікаві призи. Так, заклад, чиї учасники надішлють найбільшу кількість відео, отримає від народного депутата Сергія Рудика сім портретів українських гетьманів, за краще виконання козацької пісні учасник конкурсу отримає булаву від політичного діяча Юрія Кармазіна тощо.

Лара Гуріна, CBN