У Кропивницькому з гострою кишковою інфекцією госпіталізували чотирьох вихованців ясел

Перегляди: 899

Кишкова інфекція – група захворювань, при яких головними симптомами є підвищення температури тіла, ознаки інтоксикації та порушення з боку шлунково-кишкового тракту. Передається мікроорганізми, що викликають ці хвороби, в основному через брудні руки.

Найважче захворювання протікають у дітей і літніх людей, але можуть викликати серйозні ускладнення і у осіб молодого віку.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Четверо вихованців Кропивницького ДНЗ «Берізка» з симптомами гострої кишкової інфекції потрапили до центральної міської лікарні.

Про це CBN повідомили у прес-службі Держпродспоживслужби області.

Всі хворі відвідують ясельну групу ДНЗ № 31. До інфекційного відділення центральної міської лікарніїх госпіталізували 10 березня.

У двох дітей попередній діагноз – гострий гастроентероколіт, у однієї дитини – харчова токсикоінфекція, ще в однієї встановили функціональне порушення шлунку. Після проведених досліджень у двох хворих виділили ротавірус.

11 березня фахівці Кропивницького міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області провели санітарно-епідеміологічне обстеження дошкільного навчального закладу та позапланове інспектування харчоблоку. ДУ «Кіровоградський обласний лабораторний центр МОЗ України» проводить обстеження контактних осіб (персоналу ДНЗ, дітей). Вихованців групи, в якій захворіли діти, перевіряють на ротавірусну інфекцію. Відібрали проби води та змиви з об’єктів навколишнього середовища. Всі аналізи в роботі.

У закладі продовжуються протиепідемічні та профілактичні заходи з локалізації та ліквідації спалаху. Ситуaція пеpебувaє нa кoнтpoлі Гoлoвнoгo упpaвління Деpжпpoдспoживслужби в Кіpoвoгpaдській oблaсті.