Відсьогодні в ОТГ під Кропивницьким закордонні та ID-паспорти оформляють просто у сільраді

Перегляди: 1575

Оформити закордонний паспорт та ID-картку громадянина України відтепер можна у Центрі надання соціальних і адміністративних послуг Соколівської об’єднаної громади.

Про це CBN повідомили у Соколівській ОТГ.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Це перша громада в області, яка запровадила таку послугу. Лінію з виготовлення документів відкрили у ЦНАПі сьогодні, 13 березня. На обладнання й облаштування лінії Соколівська сільська рада виділила майже півмільйона гривень. Відтепер жителі 13 сіл, які входять до об’єднаної громади, зможуть оформити тут паспорт громадянина України, а закордонний паспорт - навіть жителі інших населених пунктів.

«Щойно об’єдналися в громаду, одразу вирішили відкрити послугу з оформлення паспортів. Зробили це не тільки для жителів громади, а й для інших людей, які живуть, наприклад, в обласному центрі. Відтепер закордонний паспорт у нас може оформити будь яких громадянин України», - зазначила голова Соколівської сільської ради Інна Завірюха.

Це перша територіальна громада в області, яка відкрила послугу з оформлення закордонного паспорту та ID-картки.

«Ви - перша територіальна громада в області, яка за власні кошти змогла відкрити послугу для людей з оформлення паспорту. Це хороший приклад для інших громад. Ми готові надати будь-яку допомогу і підтримку, аби таких робочих місць на інших територіях ставало більше», - запевнив начальник управління державної міграційної служби України в області Володимир Гончаренко.

Відкриття лінії з виготовлення паспортів у Соколівському ЦНАПі значно спростить процедуру для місцевих жителів.

«Для жителів територіальної громади це дуже зручно. Не треба їздити кілька разів у районний центр, чекати у чергах», - сказав адміністратор відділу ЦНАПу Олександр Єгоров і додав, що жителі територіальної громади можуть тут оформити паспорт громадянина України і паспорт для виїзду за кордон. Для цього є все необхідне обладнання.

Термін виготовлення документів такий, як і в інших відділеннях міграційної служби.

«Звичайний паспорт громадянина України виготовляється протягом 20 робочих днів, - повідомив Олександр Єгоров. - Ця послуга коштує 279 гривень. У пришвидшений термін – за 10 робочих днів і коштує 366 гривень. Для дітей виготовлення першого паспорту громадянина України безплатне. Закордонний паспорт у звичайному режимі виготовлятиметься протягом 20 робочих днів. За цю послугу треба сплатити 557,32 гривні. У пришвидшений термін – сім робочих днів, і коштуватиме виготовлення 810,32 гривні».

Оплатити послугу з виготовлення документів можна у будь-якому банку, звертатися у ЦНАП можна щодня у робочі дні.