До ювілею області: у Кропивницькому відкрили виставку робіт майстрів «Дивосвіту» (ФОТО)

Перегляди: 1739

У Кропивницькому сьогодні, 14 березня, відкрили виставку декоративно-ужиткового, образотворчого та фотомистецтва «Майстри «Дивосвіту» – ювілею області», повідомляє кореспондент CBN.

До виставкової зали обласного центру народної творчості з нагоди 80-річчя утворення області завітали майстри та шанувальники їхнього мистецтва.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

В експозиції представили витинанки Ольги Коломієць, вироби з дерева Сергія Марущака та Дмитра Кудрі, декоративний розпис Наталі Жеребило, Анни Душиної, соломоплетіння Світлани Піскової, вироби в техніці вітражного розпису Тетяни Другалі та багато інших.

В цілому на вернісажі показали більше ста робіт 50 майстрів «Дивосвіту», виконані у різноманітних техніках народного мистецтва, світлини фотоаматорів та картини художників із зображенням краєвидів рідного краю.

Окреме місце в експозиції займають світлини у техніці 3-D. Фотомитець Сергій Гусарченко увічнив колекцію виробів з дерева заслуженого майстра народної творчості України Григорія Пилипишина.

За участь у виставці майстри були нагороджені дипломами департаменту культури Кіровоградської ОДА.

Виставка триватиме до кінця березня.

Лара Гуріна, Григорій Зуб, CBN